OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Natječaj za dodjelu potpore male vrijednosti iz Programa „Potpora skupinama proizvođača za izradu Specifikacije poljoprivrednog ili prehrambenog proizvoda za zaštitu naziva oznakom izvornosti, oznakom zemljopisnog podrijetla ...

. Objavljeno u Natječaji

Objavljen Natječaj za dodjelu potpore male vrijednosti iz Programa „Potpora skupinama proizvođača za izradu Specifikacije poljoprivrednog ili prehrambenog proizvoda za zaštitu naziva oznakom izvornosti, oznakom zemljopisnog podrijetla ili kao zajamčeno tradicionalni specijalitet“ u 2017. godini.

Natječaj za dodjelu potpore male vrijednosti iz Programa „Potpora skupinama proizvođača za izradu Specifikacije poljoprivrednog ili prehrambenog proizvoda za zaštitu naziva oznakom izvornosti,  oznakom zemljopisnog podrijetla ili kao zajamčeno tradicionalni specijalitet“ u 2017. godini, objavljen je u Oglasnom dijelu Narodnih novina br. 62/2017 od 30.06.2017.

Predmet Natječaja je dodjela bespovratnih financijskih sredstava za pokriće troškova izrade Specifikacije poljoprivrednog ili prehrambenog proizvoda za zaštitu naziva oznakom izvornosti, oznakom zemljopisnog podrijetla ili kao zajamčeno tradicionalni specijalitet.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

. Objavljeno u Obavijesti

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017. objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15 (u daljnjem tekstu: Naputak).

Naputkom se propisuje postupanje Agencije za poljoprivredno zemljište i jedinica lokalne samouprave u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15, u daljnjem tekstu: Zakon) koja je prestala važiti 31. svibnja 2015.

Naputak je stupio na snagu 15. lipnja 2017. 

Slijedom navedenog, pozivaju se fizičke i pravne osobe na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost, da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona i Naputku.

Ekipa „Čarobne kuhače“ odnijela pobjedu na „Prominskom bronzinu 2017“, Stipe Knežević još jednom je najbolji prominski vinar

. Objavljeno u Novosti

Oklaj je i ove godine bio središte obilježavanja Dana državnosti RH u Šibensko kninskoj županiji. U susret 26. obljetnici utemeljenja hrvatske države u subotu oko tisuću Prominjana i njihovih gostiju okupilo se na drugoj gastronomskoj manifestaciji "Prominski bronzin" u sklopu koje je održana i 4. Smotra prominskih vina.

Ove se godine šest ekipa Prominjnca natjecalo u kuhanju janjetine s bižima po starinski, u bronzinu nad vatrom. Općina Promina osigurala je meso, biže i drva a sve ostale sastojke sami natjecatelji. Sve je startalo od 18 sati nakon što je natjecateljima i svim sudionicima blagoslov udijelio prominski župnik fra Petar Pletikosa, a okončano točno u ponoć velikim vatrometom.

Kuharske sposobnosti ekipa „Ognjištari“, “Đovinice“, “Roko“, “Čarobne kuhače“, “Jagodice bobice“ i „Nasmiješi se“ ocjenjivao je stručni žiri u kojem su bili Tomislav Špiček, Elena Grassi i Paško Bandalo. Prema propozicijama natjecanja ocjenjivali su se: okus, saft i ukupni dojam jela, te odjeća kuhara i atmosfera ekipe. Po ocjeni žirija najbolja je bila ekipa "Čarbne kuhače" koja je osvojila 141 bod, druga je ekipa „Roko“ sa bodom manje, 140 bodova, a treća ekipa „Jagodice bobice „ sa 138 bodova. Za nagradu najboljim ekipama pripale su gradele i ožeg. Manifestaciju je posjetio i šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je zajedno s načelnikom Tihomirom Budankom udijelio nagrade i diplome kuharskim ekipama.