OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Održan 6. Prominski bronzin

. Objavljeno u Novosti

Miris tradicionalnih prominskih jela iz vrelih bronzina proteklog vikenda ponovno se širio Oklajem. U sklopu gastro manifestacije 6. Prominski bronzin šest ekipa ukrstilo je kuhače i pokazalo umijeće kuhanja bobi, kako se već tradicionalno priprema u Promini.

Kuharske sposobnosti ekipa: KUD Promona, Ognjištari, Ne znam, Ćukovi Bronićevi, Kapitanići i Veseli kvartet pod koštelom, ocjenjivao je stručni žiri u sastavu, Paško Bandalo Pajka (predsjednik), Josip Zore, Ivan Ićo Bronić i Elena Grassi (rođena Jurić) koji su imali nimalo lak zadatak - ocijeniti okus, umak i ukupni dojam jela te odjeću kuhara i atmosferu ekipe.

Tijesnu pobjedu odnijela je ekipa KUD Promona, drugo mjesto pripalo je ekipi Kapitanići, a treće ekipi Ćukovi Bronićevi. Doma su ponijeli bronzine kao i utješne nagrade.

Započela provedba druge godine programa "Volonterski centar Krka - Kreni Ravno Ka Aktivizmu"

. Objavljeno u Novosti

Započela je provedba druge godine programa ”Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu” koji provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom, Općinom Biskupija, Općinom Ervenik, Općinom Promina, OŠ Domovinske zahvalnosti Knin, Veleučilištem „Marko Marulić“ u Kninu i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Knin.

Cilj programa je promoviranje i razvoj volonterstva, poticanje građana na volonterstvo te povećanje broja volontera i organizatora volontiranja. Provedba druge godine programa će trajati od 1. svibnja 2024. do 30. travnja 2025. godine.

Kroz provedbu druge godine programa organizirat će se edukacije za volontere, organizatore volontiranja i građane, volonterske akcije, okrugli stol, Info pultovi, nastavit će se provedba aktivnosti volonterska pomoć u učenju kao i osmišljavanje i provedba volonterskog programa Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu.

Projekt "Ruralna rapsodija - mladi u ritmu zajedništva"

. Objavljeno u Novosti

U sklopu projekta "Ruralna rapsodija – mladi u ritmu zajedništva" tim mladih s područja Promine kroz travanj 2024. g. osmišljavao je te uz mentorsku podršku uspješno realizirao inovativnu, održivu ekološku ideju.

Idejom se doprinosi edukaciji djece vrtićke dobi i njihovim roditeljima o važnosti očuvanja okoliša, ponovne uporabe igračaka, ali i humanosti te češćeg boravka na otvorenom. Najvažnija aktivnost ideje je postavljanje Eko kućice za igračke s natpisom: UZMI, VRATI, DONIRAJ, IGRAJ SE, ČUVAJ, te klupe u obliku olovke ispred dječjeg vrtića u Promini.

Eko kućica za igračke funkcionira na principu slobodne razmjene, igračke se mogu uzeti, vratiti, donirati. Na taj način omogućena je razmjena, posuđivanje i darovanje igračaka što bi trebalo smanjiti količinu igračaka koje završavaju u otpadu. Roditelji mogu uštedjeti na kupnji novih igračaka. Stoga ovim pozivamo građane, posebno roditelje Promine da koriste Eko kućicu za igračke te po mogućnosti u iste doniraju igračke.

Potpisani ugovori o radu sa 7 radnica/ka na projektu "Žene radeći pomažu - faza III"

. Objavljeno u Novosti

16. travnja u Domu kulture u Oklaju potpisani su ugovori o radu između načelnika Tihomira Budanka i 7 radnica/ka, koje/i su se prijavile/i na Javni poziv Općine Promina za zasnivanje radnog odnosa u sklopu projekta "Žene radeći pomažu - faza III". Početak rada je 22. travnja 2024. godine.

Radnice/i su zaposlen/e na određeno vrijeme u trajanju od 34 mjeseca, te će za to vrijeme pružati usluge potpore i podrške za 59 pripadnika ciljne skupine.

Projekt "Žene radeći pomažu - faza III" provodi se temeljem ugovora potpisanog između Općine Promina, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ukupna vrijednost projekta "Žene radeći pomažu - faza III" iznosi 336.000,00 EUR.

Potpisan ugovor vrijedan 30.000,00 € za sanaciju nerazvrstanih cesta u naselju Matase-Zelići

. Objavljeno u Novosti

Jučer su načelnici i gradonačelnici jedinica lokalne samouprave s područja Šibensko-kninske županije potpisali ugovore kojima će se kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima, Program podrške regionalnom razvoju te Program održivog razvoja lokalne zajednice sufinancirati projekti sanacije nerazvrstanih cesta, uređenja ili obnove školskih i sportskih objekata, popravljanja komunalne i gospodarske infrastrukture, uređenja zelene površine i modernizacije javne rasvjete.

Načelnik Općine Promina, g. Tihomir Budanko potpisao je ugovor za sufinanciranje sanacije nerazvrstanih cesta na području Općine Promina u naseljima Matase-Zelići vrijedan 30.000,00 € u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice.