OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Poziv na akciju čišćenja "Rezolucija zemlja" povodom Dana planeta Zemlje

. Objavljeno u Obavijesti

Ekološka udruga "Krka" Knin godinama podiže svijest o važnosti očuvanja okoliša i održivog razvoja zajednice. Pridružili smo se akciji Rezolucija Zemlja, ekološkom projektu u organizaciji Večernjeg lista. Udružili smo snage sa brojnim lokalnim i nacionalnim organizacijama i sudionicima kako bismo mogli doprijeti do što većeg broja zainteresiranih i odgovornih pojedinaca. Povodom Dana planete Zemlje - 19.4.2024. od 10:00h – 13:00h, u suradnji sa Općinom Promina i komunalnim poduzećem Eko Promina d.o.o. organiziramo akciju čišćenja ilegalne deponije na području sela Suknovci u općini Promina (KO Katastarska općina 305995 Suknovci KČ 838/1 i KČ 798)

Okupljanje u Suknovcima na navedenim lokacijama (10:00h).

Volonteri Udruge "Krka" sudjelovat će na akciji, osigurat će se radni materijal, alat i osvježenje, a Eko Promina i Općina Promina na raspolaganje nam daje svoje kapacitete.

Pozivamo i sve zainteresirane građane Promine da nam se pridruže u akciji čišćenja!

Prvenstveno ćemo očistiti okoliš, ali i podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad jer isti sve više zagađuje našu okolinu, pogotovo naše vode, a kroz hranu i vodu zagađenje šteti i našem zdravlju.

Više informacija na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i telefon: 022 664 608.

Više o akciji možete pogledati OVDJE.

Poziv na akciju besplatne podjele sadnica ljekovitog bilja

. Objavljeno u Obavijesti

Pozivamo sve građane da 22.03.2024. u periodu od 10 do 12 h ispred Općine Promina (Oklaj, Put kroz Oklaj 144) donesu barem jedan plastični čep, a u zamjenu dobiju besplatnu sadnicu ljekovitog bilja po izboru. Akcija se održava u sklopu projekta "Ne postoji plan B" kojeg financira Općina Promina. Akcija se održava na Svjetski dan voda 22.03.2024. g. i povodom Međunarodnog dana cvijeća.

Cilj navedene akcije je uljepšavanje okoliša te edukacija i poticanje građana o važnosti sadnje bilja i poticanja bioraznolikosti, ali i poticanje humanosti. Projekt doprinosi očuvanju i unaprjeđenju stanja okoliša te educira građane o važnostima zaštite okoliša, važnosti i mogućnostima odvajanja otpada, recikliranja te ponovne uporabe.

Prikupljeni čepovi sa akcije poslat će se Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovec koji prodajom čepova kupuju lijekove i pomažu oboljelim osobama.

Hvala na doprinosu u zaštiti okoliša i humanosti!

Poziv na sudjelovanje u aktivnostima projekta "Manje pesimizma, više aktivizma"

. Objavljeno u Obavijesti

Ekološka udruga "Krka" započela je 01.01.2024. godine s provedbom projekta "Manje pesimizma, više aktivizma" u suradnji i partnerstvu s Gradom Kninom i Općinom Promina. Provedbom aktivnosti projekta doprinosimo edukaciji, savjetovanju te razvoju vještina mladih, poticanju aktivnog sudjelovanja mladih u društvu, njihovom zapošljavanju i poboljšanju kvalitete života a s ciljem zadržavanja mladih u ruralnim sredinama.

Ovim putem pozivamo sve mlade osobe iz Knina i Promine da se prijave za sudjelovanje na nekoj od dolje navedenih radionica:

  1. Radionica "mekih" vještina "Vještina komuniciranja" i "Budi kreativan"
  2. Radionica poduzetničkih vještina "Budi poduzetan" i "Ostvari poduzetničku ideju"
  3. Radionica "Poticanje aktivizma mladih"
  4. Radionica "Važnost volonterstva"
  5. Radionica "Održivi razvoj i održivi turizam"
  6. Radionica "Kako do EU sredstava"

Također pozivamo mlade osobe da osmisle ekološku volontersku akciju koju će zajedno s projektnim timom provesti te tako dati doprinos očuvanju prirode i okoliša, poboljšanju kvalitete života mladih i doprinos održivom razvoju zajednice. U sklopu projekta osigurana su sredstva za provedbu 2 volonterske akcije (jedna u Kninu i jedna u Promini).

Za sudjelovanje na radionicama, prijavu volonterske akcije ili bilo kakvo pitanje slobodno nam se obratite mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kontakt telefon: 022/664 608.