OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Spomendan na poginule prominske branitelje i civile u Domovinskom ratu i 141. obljetnica osnutka Općine Promina

. Objavljeno u Obavijesti

S osobitim zadovoljstvom pozivamo Vas na svečano obilježavanje 141. obljetnice osnutka Općine Promina i Spomendana na poginule branitelje i civile prominskog kraja.

Načelnik Općine Promina
Tihomir Budanko

Predsjednica Općinskog vijeća Općine Promina
Davorka Bronić

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. POZIVNICA I PROGRAM 401 KB

NAJAVA: "Prominski bronzin"

. Objavljeno u Obavijesti

U organizaciji Općine Promina, na trgu u Oklaju u subotu 29. lipnja 2024. od 18:30 sati organizira se šesta po redu gastro manifestacija "Prominski bronzin".

Manifestacijom "Prominski bronzin" žele se od zaborava sačuvati tradicionalna jela ovoga kraja kao dio nematerijalne kulturne baštine, ujedno potaknuti proizvodnja domaćih proizvoda na ekološkoj osnovi, sve s ciljem bolje vidljivosti Općine Promina na turističkoj karti Hrvatske. Prema Pravilima natjecanja natječu se samo timovi Prominjaca (stalno nastanjenih na prostoru općine ili porijeklom iz ovog kraja), koji kuhaju po starinski u bronzinu nad vatrom zadano jelo.

Ove godine iz bronzina širit će se miris "BOBI". Općina Promina, kao i inače, osigurava osnovne namirnice i drva, a svi ostali dodaci i začini jelu su po odabiru samih kuhara. Prema propozicijama natjecanja, stručni žiri ocjenjivati će okus, saft i ukupni dojam jela, koje treba biti spravljeno po starinski, a tri najbolje ocijenjene ekipe dobit će prigodne nagrade.

U revijalnom dijelu manifestacije timovi udruga, ustanova, poznatih i uglednih osoba iz Županije i šire kuhat će jela po svom izboru. Sve to je garancija da posjetitelje i ove godine očekuje raznovrsna ponuda jela, koja će se svima, kao i do sada, dijeliti besplatno. Posjetitelji će ujedno imati priliku razgledati i sajam obrtništva, a najmlađi sudjelovati u eko-etno radionicama.

Tijekom večeri svojim nastupom posjetitelje će zabavljati Tri Regula, KUD Promona i Prominski tići, KUD Zvona Zagore i Klapa Drniš. Završnica je koncert u sklopu ProRock festa, a nastupaju rock bandovi iz okolice.

Očekujemo vas i ove godine na "Prominskom bronzinu".

Svi ste, kao i uvijek, dobrodošli!

NAJAVA: Predstava "A odakle ste Vi, gospođo"

. Objavljeno u Obavijesti

Ksenija Prohaska, nacionalna prvakinja splitskog HNK, glumica međunarodne glumačke karijere koju je dijelom provela u SAD-u, nakon glazbenih predstava “Marlene Dietrich”, “Edith Piaf” i “Billie Holiday” koje je izvela u 20-ak zemalja i to na više jezika, predstavit će se prominskoj publici u predstavi "A odakle ste Vi, gospođo", prema tekstu koji je sama napisala uz Anu Tonković Dolenčić u režiji Krešimira Dolenčića.

Predstava je to koja zalazi u različite tematske i interesne sfere. Dva lika uz puno humora, suptilno i sugestivno kreiraju razne životne priče, koje u isto vrijeme nasmijavaju publiku ali je i navode na promišljanje.

Prijatna duodrama obogatit će lipanjsku nedjelju jednostavnim, spontanim, iskrenim ali nadasve inteligentnim humorom.

Zamolba za donacije KUD-u "PROMONA"

. Objavljeno u Obavijesti

KUD "PROMONA" se zahvaljuje svima na dosadašnjim donacijama koje su uvelike pomogle pri izradi nošnje, te Vas još jednom mole da pomognete našoj djeci donacijama da im omogućimo odlazak na Vinkovačke jeseni. Svojim mukotrpnim radom su to uvelike zaslužili!

Poziv za prijavu štete od elementarne nepogode

. Objavljeno u Obavijesti

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje su uslijed mraza u razdoblju od 20. travnja do 26. travnja 2024. godine pretrpjele veću materijalnu štetu u vinogradima, voćnjacima ili drugim poljoprivrednim kulturama na području Općine Promina, da istu žurno prijave Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarne nepogode, zaključno s 14. svibnja 2024. godine.

Prijave je potrebno podnijeti na obrascu PN – Prijava štete od elementarne nepogode (obrazac u prilogu obavijesti) neposredno na protokol u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, ili poštom na adresu: Općina Promina, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, s naznakom: Prijava štete od elementarne nepogode.

Za sva pitanja možete se obratiti na tel. Jedinstvenog upravnog odjela: 022/881-018, radnim danom od 07,00 do 15,00 sati.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. POZIV ZA PRIJAVU ŠTETE 87 KB
2. OBRAZAC ZA PRIJAVU 423 KB