OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Predstavljanje knjige Ante Vladimira Bikića "Promina u sjećanju - Stoljetni tragovi"

. Objavljeno u Obavijesti

S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na predstavljanje knjige "Promina u sjećanju" autora Ante Vladimira Bikića koje će se održati u petak 24. studenog 2023. s početkom u 12 sati u dvorani KUU Promona, na trgu u Oklaju.

Ovo posebno događanje organizira Ogranak Matice hrvatske u Skradinu, a podršku pruža Općina Promina, imajući u vidu tematsku povezanost knjige s Prominom.

O knjizi će govoriti prof. Ante Juric, dr. sc. Marinko Šišak te prof. Ante Vladimir Bikić, autor.

Očekuje vas zanimljiv i inspirativan razgovor o knjizi te prigoda za susret s autorom.

Radujemo se Vašem dolasku!

Poziv na okrugli stol "Važnost volonterstva" u sklopu programa "Volonterski centar Krka - Kreni Ravno Ka Aktivizmu"

. Objavljeno u Obavijesti

Ovim putem Vas pozivamo na okrugli stol na temu "Važnost volonterstva" koji će se održati povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, dana 5. prosinca 2023. (utorak) s početkom u 13:00 sati, u dvorani Studentskog doma fra Luje Maruna, u Kninu, Krešimirova 22.

Ekološka udruga "Krka" Knin održava okrugli stol u sklopu programa "Volonterski centar Krka – Kreni Ravno Ka Aktivizmu" povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera i dobrobiti volonterskog rada i njegovog doprinosa razvoju lokalne zajednice.

Cilj održavanja okruglog stola je razmjena znanja, iskustva i primjera dobre prakse te poticanje suradnje za razvoj volonterstva.

Na okruglom stolu će se prezentirati rezultati provedenog istraživanja o razvoju i unaprjeđenju volonterizma na području Šibensko-kninske županije.

Radujemo se vašem dolasku!

Poziv na radionice o gospodarenju otpadom

. Objavljeno u Obavijesti

Dragi vrtićani i osnovnoškolci, poštovani mještani,

Općina Promina srdačno vas poziva na edukacije o gospodarenju otpadom, na kojima ćete dobiti priliku da steknete znanje o očuvanju našeg okoliša čime ćete doprinijeti boljoj budućnosti naše općine.

Vrijeme održavanja:

  • Za mještane: četvrtak, 16. 11. 2023. u 17 sati u Domu kulture u Oklaju.
  • Za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta: petak, 17.11. 2023. ujutro u vrtiću i u osnovnoj školi.

Edukacija će obuhvatiti:

  • Pravilno razvrstavanje otpada
  • Održive prakse recikliranja
  • Smanjenje ekološkog utjecaja
  • Načine sudjelovanja u zaštiti okoliša.

Ovo je prilika da zajedno doprinesemo očuvanju prirode i stvorimo bolje sutra za buduće generacije. Vaša podrška ključna je za očuvanje našeg okoliša.

Dođite i budite dio pozitivne promjene!

Vidimo se na radionicama!

Više o radionicama možete pročitati OVDJE.

Poziv na početnu konferenciju projekta "Think Green, Act Local"

. Objavljeno u Obavijesti

Pozivamo sve da nam se pridruže na početnoj konferenciji projekta mala partnerstva KA-210-YOU, u okviru programa Erasmus+, pod nazivom "Think Green, Act Local" koja će se održati 31. listopada, s početkom u 13 sati u Društvenom centru u Lukaru, na adresi Kod škole 38.

Cilj početne konferencije je informirati i upoznati ciljnu skupinu projekta kao i širu javnost o projektu, ciljevima, aktivnostima i očekivanim rezultatima projekta.

 

Program početne konferencije projekta "Think Green, Act local":

  • Uvodni pozdrav predstavnika partnerskih organizacija;
  • Predstavljanje rada partnerskih organizacija;
  • Predstavljanje projekta "Think Green, Act local" i upoznavanje s projektnim aktivnostima, ciljevima, ciljnom skupinom i očekivanim rezultatima projekta;
  • Sadnja stabla na javnoj površini koje predstavlja simbol međunarodne suradnje i doprinosa lokalnoj zajednici

Ekološka udruga "Krka" Knin u partnerstvu s organizacijom Noi@Europe iz Napulja, Italija provodi projekt te ima za cilj jačati kapacitete organizacija u području rada s mladima (s manje mogućnosti), održivog razvoja,društvenog poduzetništva, zaštite okoliša i prirode koristeći se neformalnim, inovativnim i iskustvenim metodama te interdisciplinarnim pristupom.

Obavijest o obustavi isporuke električne energije 28. kolovoza 2023. godine u razdoblju od 10:00 - 12:00 h.

. Objavljeno u Obavijesti

Dana 28. kolovoza 2023. godine zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima na području Općine Promina bit će obustavljena isporuka električne energije u vremenu od 10 do 12 sati. Iz Elektre Šibenik - Terenska jedinica Drniš zahvaljuju na razumijevanju.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. OBAVIJEST O OBUSTAVI ISPORUKE ELEKTRIČNE ENERGIJE 585 KB

Pokop posmrtnih ostataka 17 žrtava Drugog svjetskog rata s područja Općine Promina i promocija knjige "Promina u razdoblju od 1900. do 1950" dr. Zdravka Dizdara povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

. Objavljeno u Obavijesti

23. 8. 2023. u 9:30 sati povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja i Općine Promina u crkvi Gospe Čatrnjske u Lukaru održat će se misa te pokop i posljednji ispraćaj posmrtnih ostataka 17 osoba s područja Općine Promina ekshumiranih na području sela Mokro Polje, a koje su ubijene u razdoblju Drugoga svjetskog rata. Sprovodne obrede i misu pjevanjem će animirati Gradski pjevački zbor "NEUMA", Drniš.

Tom prilikom u Oklaju u Domu kulture bit će predstavljena knjiga dr. Zdravka Dizdara "Promina u razdoblju od 1900. do 1950. godine". Uz autora, knjigu će predstaviti fra Ivan Maletić i dr. sc. Ana Azinović Bebek, a za glazbeni dio zadužen je Trio Canticum.