OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Poziv za prijavu štete od elementarne nepogode

. Objavljeno u Obavijesti

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje su uslijed mraza u razdoblju od 20. travnja do 26. travnja 2024. godine pretrpjele veću materijalnu štetu u vinogradima, voćnjacima ili drugim poljoprivrednim kulturama na području Općine Promina, da istu žurno prijave Općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarne nepogode, zaključno s 14. svibnja 2024. godine.

Prijave je potrebno podnijeti na obrascu PN – Prijava štete od elementarne nepogode (obrazac u prilogu obavijesti) neposredno na protokol u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, ili poštom na adresu: Općina Promina, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, s naznakom: Prijava štete od elementarne nepogode.

Za sva pitanja možete se obratiti na tel. Jedinstvenog upravnog odjela: 022/881-018, radnim danom od 07,00 do 15,00 sati.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. POZIV ZA PRIJAVU ŠTETE 87 KB
2. OBRAZAC ZA PRIJAVU 423 KB

Obavijest korisnicima mirovine o isplati jednokratnog novčanog primanja

. Objavljeno u Obavijesti

Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 14. ožujka 2024., donijela je Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života, kako bi se omogućila isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovina.

U prilogu pogledajte informacije vezano uz isplatu jednokratnog novčanog primanja.

Obavijest o provedbi preventivne proljetne sistematske deratizacije javnih površina 2024. godine u Općini Promina

. Objavljeno u Obavijesti

Djelatnici tvrtke AS – EKO d.o.o. (DDD služba) provesti će proljetnu preventivnu sistematsku deratizaciju Općine Promina 24. i 25. travnja 2024. godine.

  • 24. 04. 2024. – Bobodol, Suknovci, Čitluk, Ljubotić, Mratovo, Puljane
  • 25. 04. 2024. – Bogatić, Razvođe, Lukar, Matase i Oklaj

Deratizacija će se provesti parafinskim mamcima s aktivnom tvari brodifakum. Mamci će biti plave boje.

 

Poziv na akciju čišćenja "Rezolucija zemlja" povodom Dana planeta Zemlje

. Objavljeno u Obavijesti

Ekološka udruga "Krka" Knin godinama podiže svijest o važnosti očuvanja okoliša i održivog razvoja zajednice. Pridružili smo se akciji Rezolucija Zemlja, ekološkom projektu u organizaciji Večernjeg lista. Udružili smo snage sa brojnim lokalnim i nacionalnim organizacijama i sudionicima kako bismo mogli doprijeti do što većeg broja zainteresiranih i odgovornih pojedinaca. Povodom Dana planete Zemlje - 19.4.2024. od 10:00h – 13:00h, u suradnji sa Općinom Promina i komunalnim poduzećem Eko Promina d.o.o. organiziramo akciju čišćenja ilegalne deponije na području sela Suknovci u općini Promina (KO Katastarska općina 305995 Suknovci KČ 838/1 i KČ 798)

Okupljanje u Suknovcima na navedenim lokacijama (10:00h).

Volonteri Udruge "Krka" sudjelovat će na akciji, osigurat će se radni materijal, alat i osvježenje, a Eko Promina i Općina Promina na raspolaganje nam daje svoje kapacitete.

Pozivamo i sve zainteresirane građane Promine da nam se pridruže u akciji čišćenja!

Prvenstveno ćemo očistiti okoliš, ali i podići svijest građana o tome koliko je važno pravilno zbrinjavati otpad jer isti sve više zagađuje našu okolinu, pogotovo naše vode, a kroz hranu i vodu zagađenje šteti i našem zdravlju.

Više informacija na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i telefon: 022 664 608.

Više o akciji možete pogledati OVDJE.