OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Osnovne informacije o projektu

. Objavljeno u Zaželi – program zapošljavanja žena

Europski socijalni fond

Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Zaželi - Program zapošljavanja žena

Projekt: „Žene radeći pomažu“

Korisnik: Općina Promina

OPIS PROJEKTA

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, poglavito zbog činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.
Općini Promina odobren je projekt pod nazivom „Žene radeći pomažu“ u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

VRIJEDNOST PROJEKTA

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.956.468,32 HRK i u 100%-tnom iznosu financira se iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda.

CILJ PROJEKTA

Cilj projekta je zaposliti i obrazovati žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem sa područja Općine Promina koje će pomagati i/ili osobama u nepovoljnom položaju na području općine, kako bi se poboljšao njihov daljnji status na tržištu rada te omogućio razvoj kompetencija kroz edukacije, a sve u svrhu sprječavanja njihove marginalizacije i socijalne isključenosti. Projektom će se obučiti 4 žene za gerontodomaćice i 3 žene za rad na PC-u kako bi se stečenim znanjima poboljšao njihov položaj na tržištu rada.

CILJANE SKUPINE

Projektom će se zaposliti 10 žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje će u periodu od 24 mjeseca kontinuirano pružati pomoć za 60 krajnjih korisnika (dostava namirnica i lijekova, čišćenje stambenog prostora, plaćanje računa…) s ciljem pozitivnog utjecaja na njihovu korisnost, socijalnu uključenost, društvenu vidljivost u zajednici te na smanjenje izloženosti riziku od siromaštva.
Kriteriji za odabir krajnjih korisnika u ovom programu ne ovise o imovinskom cenzusu, odnosno o visini mirovine.

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA

Razdoblje provedbe projekta: 30 mjeseci, rujan 2018. – veljača 2021.
Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Drniš.

KONTAKTI

Voditelj projekta: Žarko Duvančić, tel.: 022/881-018; mob.: 099/3146 – 210; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zamjenik voditelja projekta: Ante Čupić, tel.:022/881-018; mob.:099/8874 – 822; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više o EU fondovima možete saznati na: www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Promina.