OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Održana početna konferencija II. faze projekta Zaželi – žene radeći pomažu u Općini Promina

. Objavljeno u Zaželi – program zapošljavanja žena

U utorak 5. travnja 2022. godine u Domu kulture u Oklaju održana je početna konferencija druge faze projekta Zaželi – žene radeći pomažu u Općini Promina, na kojoj su predstavljene osnovne informacije, kao i očekivani ciljevi projekta.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci, odnosno od svibnja 2021. godine do studenog 2022. godine, tijekom koje je zaposleno 10 žena ciljne skupine na razdoblje od 12 mjeseci, a koje će u tom periodu skrbiti o najmanje 60 krajnjih korisnika s područja Općine Promina, uz isporuku mjesečnih paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština krajnjim korisnicima.

Isto tako, projektom je predviđeno osposobljavanje 4 djelatnice u programu za njegovateljice, kako bi nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Vrijednost projekta je 895.677,50 kuna, a financiran je od Europskog socijalnog fonda (85%) i Republike Hrvatske (15%).

Projektne aktivnosti će rezultirati višestrukim koristima za ciljanu skupinu: smanjiti će se nezaposlenost žena i niska razina motivacije dugotrajno nezaposlenih žena za dodatnim usavršavanjem.

Također, smanjit će se njihov rizik od siromaštva i pojačati njihovu društvenu vidljivost i socijalnu uključenost. Dio pripadnica ciljane skupine će biti dodatno educiran i osposobljen za kontinuirani i kvalitetan rad za što će dobiti certifikat, a pružanjem pomoći starijim i nemoćnim osobama s područja Općine Promina steći će nove vrijednosti koje će im poslužiti za budući rad sa starijim i nemoćnim osobama.

Projekt će doprinijeti dobrobiti krajnjih korisnika (starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju) budući da žive u slabije povezanim i rijetko naseljenim mjestima te će pozitivno utjecati na unaprjeđenje socijalnih politika i politika zapošljavanja u Šibensko-kninskoj županiji.

Na održanoj početnoj konferenciji prisutnima je podijeljen promotivni i informativni materijal, kako bi se pobliže upoznali s detaljima i očekivanim rezultatima projekta, dok je nakon održane konferencije upriličen prigodni domjenak za prisutne.