OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

U Općini Promina završen projekt "Žene radeći pomažu" u okviru projekta "Zaželi - program zapošljavanja žena"

. Objavljeno u Zaželi – program zapošljavanja žena

U okviru projekta "Zaželi – program zapošljavanja žena", koji je u 100%-tnom iznosu financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Općina Promina je u proteklih 30 mjeseci uspješno provela projekt pod nazivom "Žene radeći pomažu" a koji je bio namijenjen zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja te beskućnice.

Cilj projekta bio je zaposliti i obrazovati žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem sa područja Općine Promina koje će pomagati osobama u nepovoljnom položaju na području Općine, kako bi se poboljšao njihov daljnji status na tržištu rada te omogućio razvoj kompetencija kroz edukacije, a sve u svrhu sprječavanja njihove marginalizacije i socijalne isključenosti.

Tijekom projekta 4 žene uspješno su prošle osposobljavanje za gerontodomaćice i 3 žene za rad na PC-u te se stečenim znanjima poboljšao njihov položaj na tržištu rada.

Za vrijeme trajanja projekta zaposleno je 10 žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje su u periodu od 24 mjeseca kontinuirano pružale pomoć za ukupno 84 krajnja korisnika (dostava namirnica i lijekova, čišćenje stambenog prostora, plaćanje računa…) s ciljem pozitivnog utjecaja na njihovu korisnost, socijalnu uključenost, društvenu vidljivost u zajednici te na smanjenje izloženosti riziku od siromaštva.

Kriteriji za odabir krajnjih korisnika u ovom programu nije ovisio o imovinskom cenzusu, odnosno o visini mirovine.

Projekt se provodio u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Drniš.