OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Dogovoren raspored natjecanja Prominskih igara 2016.

. Objavljeno u Obavijesti

Prominske igre 2016. tradicionalno se održavaju 1. svibnja i to na dvije lokacije: Hipodromu i centru Oklaja. Početak samih Igara predviđen je za 15:00 sati na Hipodromu. Igre otpočinju trkama bicikla, juniora, seniora i veterana, nakon kojih slijede uvijek rado gledane trke konja i magaraca. Osim što su atraktivne same po sebi, trke konja i magaraca na Prominskim igrama posebne su i po tome što se jedino u tim trkama mogu natjecati i oni koji nisu korijenima iz Promine. Za razliku od utrka konja i magaraca, u svim ostalim igrama mogu sudjelovati prominjani, odnosno oni kojima su oba ili jedan od roditelja korijenima vezani za Prominu. 

 Nakon bacanja kamena s ramena, Igre se sa Hipodroma sele u Oklaj. U 17:00 sati započinju finalne utakmice malog nogometa, te muških i ženskih balota. U drugoj, večernjoj polovici Prominskih igara 2016. još će se potezati konop i šijati, igre su to naših starih koje su kulturno blago vrijedno svakog napora uloženog u njihovo njegovanje i čuvanje od zaborava. 

Nekoliko je novina ovogodišnjih Prominskih igara. Prva od njih je otvaranje ŠC Žagra, koje će se održati u subotu, 23. travnja, 2016. u 19:00 sati. Odmah nakon svečanog otvaranja igrališta, slijedi revijalna malonogometna utakmica veterana Promine. Na obnovljenom igralištu odigravat će se utakmice malog nogometa cijeli tjedan do održavanja finalnih utakmica 1. svibnja, 2016. Zaduženi od strane Organizacijskog odbora da zaprimaju prijave i daju informacije o rasporedu i pravilima natjecanja su Mladen Marić za igre na Hipodromu i Ive Kardov za igre u centru Oklaja. Oni će, uz pomoć, ostalih članova Organizacijskog odbora i voditi same Igre. Za najbolje natjecatelje svih igara, Općina Promina osigurala je i novčane nagrade. Sljedeća novina Prominskih igara 2016. jest grah, koji će okrijepiti sudionike Igara, ali i goste, koji će svojom prisutnošću i bodrenjem natjecatelja uveličati cijelu manifestaciju, koja traje već više od šest desetljeća. Besplatne porcije graha dijeliti će se u 16:00 sati između dvaju sportskih borilišta, balotališta i igrališta Žagra. 

Podsjećamo, u večernjem kulturno-zabavnom programu od 20:00 sati nastupaju članovi KUU Promina i njihovi gosti, a nastavak dobre atmosfere garantira poznati hrvatski zabavljač i pjevač Jasmin Stavros.