OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

HAMAG-BICRO: Poduzetnicima početnicima - mikro krediti u iznosu do 120 tisuća kuna

. Objavljeno u Obavijesti

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a) poziva poduzetnike početnike na novu liniju mikrokredita. Prijave se zaprimaju zaključno do 1. prosinca, a isplate novca idu do 15. prosinca ove godine.

Za kredite u iznosu do 120 tisuća kuna mogu se prijaviti mikro gospodarski subjekti koji posluju do dvije godine, a prijave se primaju do 1. prosinca.

Prijaviti se mogu mikro gospodarski subjekti sa sjedištem na području Republike Hrvatske koji posluju do dvije godine, imaju prosječno manje od 10 zaposlenih i nalaze se u vlasništvu fizičke ili pravne osobe koja do trenutka podnošenja zahtjeva nije bila većinski vlasnik subjekta koji se prijavljuje i drugih pravnih subjekata kumulativno dulje od dvije godine.

Prijaviti se mogu i fizičke osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva za kredit nemaju registriran poslovni subjekt, ali su u slučaju odobrenja mikrokredita, obvezne osnovati tvrtku ili obrt prije zaključenja ugovora o kreditu.

Najniži iznos kredita koji je moguće realizirati kroz program mikrokredita iznosi 10.000 kuna, a najviši 120.000 kuna. Fiksna kamata iznosi svega 0,99 posto godišnje (efektivna kamatna stopa 1,09 posto). Rok otplate je 5 godina, uključujući i poček do maksimalno šest mjeseci. Kao jedini instrument osiguranja dovoljna je zadužnica.

Cjelokupna dokumentaciju kreditnog programa Mikrokreditiranje.

Povezani SADRŽAJ: Kreditni program Hamagbicro-a: Mikrokreditiranje -prvi korak u poduzetništvo

Izvor: HAMAG-BICRO