OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Pokop posmrtnih ostataka 17 žrtava Drugog svjetskog rata s područja Općine Promina i promocija knjige "Promina u razdoblju od 1900. do 1950" dr. Zdravka Dizdara povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

. Objavljeno u Obavijesti

23. 8. 2023. u 9:30 sati povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja i Općine Promina u crkvi Gospe Čatrnjske u Lukaru održat će se misa te pokop i posljednji ispraćaj posmrtnih ostataka 17 osoba s područja Općine Promina ekshumiranih na području sela Mokro Polje, a koje su ubijene u razdoblju Drugoga svjetskog rata. Sprovodne obrede i misu pjevanjem će animirati Gradski pjevački zbor "NEUMA", Drniš.

Tom prilikom u Oklaju u Domu kulture bit će predstavljena knjiga dr. Zdravka Dizdara "Promina u razdoblju od 1900. do 1950. godine". Uz autora, knjigu će predstaviti fra Ivan Maletić i dr. sc. Ana Azinović Bebek, a za glazbeni dio zadužen je Trio Canticum.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom doprinesete očuvanju spomena na ubijene u Drugome svjetskom ratu i poslijeratnom razdoblju te iskažete dužni pijetet svim stradalim žrtvama.