OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Križni put Prominom 2023.

. Objavljeno u Obavijesti

Petu korizmenu nedjelju, 26. ožujka, održat će se Križni put Prominom. Početak pobožnosti križnog puta započet će u crkvi Svetog Duha u Matasima u 7 sati. Župnik fra Marko Duran ispratit će sudionike s molitvom i nekoliko duhovnih misli.

Križ će od postaje do postaje nositi ovogodišnji čuvari Isusova groba u Promini. Sudionici križnog puta sudjelovati će na svetoj misi kod Gospe Čatrnjske. Dužina križnog putu je 28 km.

Ovogodišnja pobožnost Križnog puta Prominom trebala bi završiti oko 17 sati blagoslovom župnika fra Marka Durana u kapeli sv. Roka u Čitluku.

Mnogo je križnih putova u povijesti pojedinaca, obitelji i naroda. Ali, samo je jedan križni put do kraja i savršeno ostvaren. Ostvaren je u Isusu Kristu koji nas ljubljaše do kraja, do smrti na križu. Taj se put nastavlja u svim ljudima svih naraštaja. Nastavlja se u svim patnicima. Sudjelujmo u Križnom putu Prominom kako bismo se na putovima svoga života sjedinili s Isusom koji je naš Put, Istina i Život.