OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Objavljeno savjetovanje s javnošću Plana razvoja Šibensko-kninske županije za razdoblje 2021.-2027. godine

. Objavljeno u Obavijesti

Obavještavamo vas da je savjetovanje s javnošću Plana razvoja Šibensko-kninske županije za razdoblje 2021.- 2027. godine objavljeno na službenim stranicama Šibensko-kninske županije, na poveznici OVDJE, u trajanju od 30 dana. Tokom tog perioda svi zainteresirani mogu ispuniti obrazac i iznijeti svoje prijedloge za poboljšanje dokumenta.

Navedeni Plan predstavlja petogodišnji akt strateškog planiranja koji se izrađuje za razdoblje do 2027. godine i bit će najvažnija strateška podloga za realizaciju projekata u narednom razdoblju. On podrazumijeva uravnotežen razvoj svih dijelova županije s posebnim pristupom razvoja održivosti otoka i slabije razvijenih područja (potpomognutih i brdsko-planinskih područja). Naglasak je između ostalog stavljen na turizam, poljoprivredu, ribarstvo i akvakulturu kao glavne gospodarske grane, ali isto tako i nove digitalne i zelene industrije. Sadržaj Plana razvoja sadrži uvod, srednjoročnu viziju razvoja, opis srednjoročnih razvojnih potreba i potencijala, usklađenost s Nacionalnom razvojnom strategijom, opis prioriteta javne politike u srednjoročnom razdoblju, popis posebnih ciljeva s pokazateljima ishoda, terminski plan provedbe projekata od strateškog značaja te financijski plan i okvir za praćenje. Plan razvoja definiran je kroz 4 prioritetna područja javnih politika, 15 posebnih ciljeva te 41 razvojnu mjeru.

Nakon provedenog savjetovanja s javnošću Plan se usvaja na Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije.