OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite Općine Promina

. Objavljeno u Obavijesti

Na dan 13. travnja 2020. godine na području Općine Promina 3 su osobe kod kojih je pozitivan nalaz na virus SARS-CoV19 od kojih dvije s prebivalištem i izloženošću u Solinu.

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH od 17. ožujka 2020. godine aktivirani su svi stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i regionalne samouprave, pa tako i Stožer civilne zaštite Općine Promina koji kontinuirano pratiti sve odluke, upute i preporuke Nacionalnog stožera te ih provodi na svom području. Iste se odmah po donošenju objavljuju na mrežnim stranicama Općine Promina.

Stožer i operativne snage vatrogastva (DVD Promina) te povjerenici civilne zaštite za pojedina naselja, provjeravaju i nadziru provedbu tih odluka ophodnjama na terenu.

Pripadnici civilne zaštite nemaju represivne ovlasti već je njihov zadatak upozoravati i evidentirati prekršitelje odluka i uputa Nacionalnog stožera.

Općinski stožer nema ovlasti za uvid u evidenciju osoba kojima je naložena mjera samoizolacije ili karantene ali se redovno evidentiraju osobe koje borave na području općine a nemaju prijavljeno prebivalište u Općini Promina. Ti podaci prosljeđuju se nadležnim tijelima koja onda mogu provjeriti eventualno kršenje naloženih mjera samoizolacije ili karantene. Jednako tako, sve dojave s terena o sumnji na kršenje mjera samoizolacije provjeravaju se kod nadležnih tijela. Tako je bilo i sa osobama kod kojih je u međuvremenu potvrđena zaraza koronavirusom, te je utvrđeno kako im do tog trenutka nisu bile naložene mjere samoizolacije.

Od dana 23. 3. 2020. kad je donesena Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u republici Hrvatskoj do 6. 4. 2020. kada je na snagu stupio sustav e-propusnica, Stožer civilne zaštite Općine Promina izdao je 12 propusnica dok je 5 zahtjeva za izdavanjem propusnica odbijeno.

Od 6. 4. 2020. do zaključno 13. 4. u 12.00 sati izdano je ukupno 14 e-propusnica dok je odbijenih zahtjeva 10.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PRIOPĆENJE 413 KB