OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Humanitarna akcija za Damira Beraća iz Gradca

. Objavljeno u Obavijesti

Svakodnevni odlazak na posao za Damira Beraća (28) iz Gradca u Općini Ružić završio je teškom prometnom nesrećom u kojoj je zadobio ozbiljne ozljede kralježnice zbog kojih je taj dvadesetosmogodišnjak ostao nepokretan.

Nesreća se dogodila 26.11.2018. godine, s obzirom na težinu ozljede hitno je operiran u KBC-u Split, završio je u komi iz koje se probudio nakon nekoliko dana i tada započinje njegova borba za život.

Tri tjedna je bio liječen u KBC-u Split te je potom prebačen u Varaždinske toplice. Nažalost, već prvoga dana boravka u toplicama dijagnosticirani su mu plućna embolija i dekubitus te je ponovno vraćen na bolničko liječenje. U Općoj bolnici Varaždin liječen je duga 4 mjeseca tijekom kojih se suočio s negativnim dijagnozama, no njegov snažan i hrabar duh nisu mu dopustili da posustane i da se prepusti melankoliji i samosažaljenju.

Sredinom travnja 2019. godine Damir je nastavio liječenje u Varaždinskim toplicama. Njegovo liječenje u toplicama još uvijek traje, ali nažalost, napredak je minimalan te je i dalje nepokretan.

Robotska neurorehabilitacija jedina je nada ljudima s takvom vrstom invaliditeta, no u Hrvatskoj takvu vrstu rehabilitacije pruža jedino privatna poliklinika, procijenjeni je trošak oko 150.000 kuna i stoga je Damiru neophodna vaša pomoć.

Njegova vjera u život je nepokolebljiva, nada da će uspjeti prebroditi teškoće koje su ga zadesile iz dana u dan je sve veća, stoga mu pružite potporu u njegovu trudu da ponovno stane na svoje noge, pomozite da mu potrebna rehabilitacija omogući korak u novi život.

Ako želite pomoći, svoj dobrovoljni prilog možete uplatiti na račun Damira Beraća otvoren u Zagrebačkoj banci broj IBAN-a: HR0723600003118241299 s naznakom "Za liječenje Damira Beraća". Za uplate iz inozemstva broj SWIFT/BIC kod glasi: ZABAHR2X.

Izvor: Radio Drniš