OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zagrebački Prominci osvojili MNL Kluba Šibenčana

. Objavljeno u Novosti

U nedjelju navečer na zagrebačkom Velesajmu završena je Malonogometna liga Kluba Šibenčana (MNLKŠ) u sezoni 2017/18. Ova liga igra se već 10 godina u Zagrebu, a u ligi smiju nastupati samo igrači koji su, ili imaju korijene, iz Šibensko-kninske županije.

F.C. Psihijatrija nastupa u ligi od samog početka. Momčad je dobila ime po legendarnom školskom igralištu “Psihijatrija” na šibenskom Baldekinu. Na tom terenu potekla je većina igrača ove momčadi kad je krenula u ligu pa je tako momčad dobila i ime. Jedan od tih igrača je i Filip Bračić, dugogodišnji golman momčadi, a ujedno i prvi igrač s prominskim korijenima u “Psihi”. Preko prijatelja ekipi se ubrzo pridružio Ante Džapo i tako pokrenuo val priključenja Prominaca momčadi. Ante je vidio da prominsku osovinu treba malo ojačati pa se nakon nekog vremena pridružio i njegov brat Stipe, a od prošle sezone se pridružuju i braća Cota, Petar i Andro. Zbog privatnih obaveza Bračića, ove sezone pridružio se i, na kraju najbolji golman lige ove sezone, Anthony Knežević.

Nakon završenog prvog dijela lige u kojoj je Psiha završila bez poraza, u četvrtfinalu playoffa su pobjedili 4:0 momčad Đardina dok su u polufinalu pobjedili 6:2 momčad Kovača Šibenskog mosta. Finale protiv CB Enigma završilo je 0:0, a u raspucavanju penala više sreće je imala ova momčad kombinirana od igrača s Baldekina i zagrebačkih Prominaca te tako donijela prvi naslov popularnoj “Psihi”.

Za Psihu su ove sezone nastupali (s lijeva na desno):
Gornji red: Antonio Čoga, Nikola Vujović, Petar Cota, Anthony Petar Knežević, Andro Cota
Donji red: Stipe Džapo, Ante Džapo, Davor Jurišić
Nedostaju na slici: Filip Bračić, Igor Karabeg, Zvonimir Babić i Jakov Ungarov