OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

U Oklaju održane 62. Prominske Igre

. Objavljeno u Novosti

Jučer su u Oklaju održane Prominske igre 2016. Ovom tradicionalnom kulturno-sportskom manifestacijom Prominjani njeguju tradiciju svojim predaka. Čuvaju od zaborava običaje i navike svojih starih, koji su svake godine prvog dana u svibnju održavali natjecanja u sportskim disciplinama trčanja, zatim trka magaradi i konja, bacanja kamena s ramena, potezanja konopa, šijanja, nogometa i balota.

Ovogodišnje Prominske igre održane su na dvije lokacije. Na prominskom hipodromu natjecanja su otvorili biciklisti. Potom su održane trke konja, trke juniora, seniora i veterana, trke magaradi i bacanje kamena s ramena. Prije početka natjecanja u Igrama u centru Oklaja, natjecatelji i gosti okrijepili su se toplim porcijama graha. Na obnovljenom igralištu Žagra odigrana je finalna utakmica u malom nogometu, a u prostoru Doma kulture i natjecanje u šijanju. Zbog kiše u predvečernjim satima nisu održani finalni susreti balotašica i balotaša, te potezanje konopa. Ta natjecanja održat će se naknadno.

Pobjednici sportskih disciplina na Prominskim Igrama 2016.:

Večernji kulturno-zabavni program Prominskih Igara 2016. Započeo je nastupima folklorista iz Kijeva, Lišana, Knina i Miljevaca. Prominski gosti, koji njeguju i promiču tradicijsku baštinu  pokazali su jučer u Oklaju bogatstvo narodnih nošnji, običaja, plesa i pjesme. Nastupili su HKD „Napredak“ iz Knina, KUD „Sveti Nikola Tavelić“ iz Lišana, KUU „Miljevci“ iz Miljevaca i KUD „Dinara“ iz Kijeva. Dobro raspoloženje i atmosfera nastavljena je koncertom Jasmina Stavrosa.