OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

U Oklaju svečano otvoren ŠC Žagra

. Objavljeno u Novosti

U subotu, 23.travnja, 2016. u Oklaju je održano i svečano otvaranje ŠC Žagre, iako je igralište već danima na raspolaganju Promincima željnima nadigravanja s loptom. Kiša i hladno vrijeme nisu omeli održavanje svečanog programa, na početku kojega je igrač i blagajnik nekadašnjega NK „Promina“, Josip Jakovljević pročitao dio teksta o osnivanju i radu NK „Promina“. Tekst prepun sjećanja na uspješno razdoblje prominskog nogometa, upravo za otvaranje igrališta Žagra, napisao je profesor Ante Juric. Inače, Juric i Jakovljević bili su te 1969. godine među glavnim inicijatorima i osnivačima NK „Promina“. U nastavku su se okupljenima obratili Ante Dujić Antija pročitavši stihove posvećene Žagri i njegovim nekadašnjim suigračima, a prominski župnik fra Petar Pletikosa blagoslovio je igralište. Prisutnima se kratko obratio i Tihomir Budanko načelnik Općine Promina sa riječima zahvale svima koji su sudjelovali u  obnavljanju igrališta Žagra.

Nakon hrvatske himne i početnog udaraca kojeg je izveo profesor i nekadašnji prominski nogometaš Josip Pokrovac, otpočela je, s nestrpljenjem čekana, utakmica veterana. Veterani prominskog nogometa okupili su se iz raznih gradova Hrvatske za ovu utakmicu, a oni su: Ivan Ikica Pobro, Zdravko Džepina Rugo (Šimi), Milan Džapo Meho, Ivan Jurenović Para, Stipe Knežević Nakica, Pavao Džapo Beban, Josip Vucić Mrca, Zdravko Dujić Jato, Petar Đovlija Petrovka, Ivica Stanić Marva, Ante Dujić Antija, Mladen Bačko Junac, Denis Bronić Suljo Arap, Marinko Pandža Baletan, Dragan Čulina Kumić, Ante Bilandžija Maćaoba Gašo i Slave Bibić. Suci susreta veterana bili su Dragan Gazibara i Marko Bilandžija Botan.

Nakon utakmice veterana, nogometne vještine pokazali su i najmlađi Prominci. Profesor Gazibara okupio je dvije momčadi osnovnoškolaca, koji su pod reflektorima Žagre odigrali rezultatski neriješen susret. Druženje pristiglih Prominaca i onih koji u  Promini žive nastavio se na domjenku u Internacionalu kod Zlate.