OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Komunalno se oprema Novo naselje u Oklaju

. Objavljeno u Novosti

Stanovnici dvadesetak obiteljskih kuća izgrađenih u Novom naselju u Oklaju više neće morati blatnjavim cestama do svojih kuća. Upravo se obavljeni završeni radovi na uređenju asfaltiranih 850 metara u tri ulice u ovom naselju, ulice Nike Čavline, Marka Škovrlja i iznad tamošnje veterinarske stanice. Za njihovo uređenje utrošeno je 294.000 kuna. Izvođač radova putem bagatelne nabave bilo je šibensko poduzeće Ceste Šibenik d.o.o. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice sa 267.000,00 kuna (uključujući PDV), dok je  ostatak pokrila Općina Promina. U Proračunu  za 2015. osigurano je ukupno 215.000 kuna za vlastito učešće u cijeni radova, te za dodatne radove i za stručni nadzor. U dodatne radove uračunato je 60.000 kuna, s koliko je Općina sufinancirala i radove na kompletnoj rekonstrukciji vodovodne mreže koje je u ovom naselju izvodio šibenski Vodovod. Ujedno je u pripremi i projekt uređenja mreže javne rasvjete u novom naselju gdje će se postaviti kandelabri, a vrijednost ove investicije je 400.000 kuna.

U općinskom središtu u neposrednoj blizini ovog naselja započeli su i radovi na uređenju sportskog igrališta Žagra, nekadašnjem slivniku za vodu, koje je tijekom Domovinskog rata i okupacije devastirano. Projekt je vrijedan oko 480.000 kuna. Rekonstrukciju i modernizaciju igrališta Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirat će s 200.000 kuna, dok Općina Promina iz općinskog proračuna zasada je osigurala 140.000 kuna, a ostatak će se osigurati do kraja godine kroz planirani rebalans općinske blagajne za ovu godinu. Radove će izvodit građevinari iz zadruge Drniški transporti Siverić.

Dodajmo kako do kraja godine na središnjem trgu u Oklaju iznad nedovršene fontane postavit će se mobilna montažna platforma, kako bi se osigurala sigurnost posjetitelja tijekom kulturnih i drugim manifestacija koje se na trgu događaju tijekom godine. Platformu do kraja godine izradit će domaća tvrtka  METAL-SINT OKLAJ d.d. iz Oklaja. Sredstva od 75.000 kuna osigurana su u proračunu Općine Promina.

Izvor: Radio Drniš