OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Projekt "Ruralna rapsodija - mladi u ritmu zajedništva"

. Objavljeno u Novosti

U sklopu projekta "Ruralna rapsodija – mladi u ritmu zajedništva" tim mladih s područja Promine kroz travanj 2024. g. osmišljavao je te uz mentorsku podršku uspješno realizirao inovativnu, održivu ekološku ideju.

Idejom se doprinosi edukaciji djece vrtićke dobi i njihovim roditeljima o važnosti očuvanja okoliša, ponovne uporabe igračaka, ali i humanosti te češćeg boravka na otvorenom. Najvažnija aktivnost ideje je postavljanje Eko kućice za igračke s natpisom: UZMI, VRATI, DONIRAJ, IGRAJ SE, ČUVAJ, te klupe u obliku olovke ispred dječjeg vrtića u Promini.

Eko kućica za igračke funkcionira na principu slobodne razmjene, igračke se mogu uzeti, vratiti, donirati. Na taj način omogućena je razmjena, posuđivanje i darovanje igračaka što bi trebalo smanjiti količinu igračaka koje završavaju u otpadu. Roditelji mogu uštedjeti na kupnji novih igračaka. Stoga ovim pozivamo građane, posebno roditelje Promine da koriste Eko kućicu za igračke te po mogućnosti u iste doniraju igračke.

Bravo za mlade koji su ideju osmislili i realizirali!

Orginalnu objavu i više o projektu možete pročitati OVDJE.