OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Korizmeni koncert Vokalnog ansambla KUD-a Klek iz Ogulina

. Objavljeno u Novosti

Vokalni ansambl KUD-a Klek iz Ogulina na Gluhu nedjelju, 3. travnja 2022., u crkvi Gospe Čatrnjske u Lukaru održao je koncert pod nazivom „Narode moj ljubljeni“ na kojem je izveo mnogobrojne napjeve iz bogate riznice hrvatske tradicijske vokalne baštine.

U korizmenim nošnjama ogulinskog kraja, ansambl se predstavio napjevima od Baranje do južne Dalmacije te pokazao svoje izuzetne vokalne i interpretacijske mogućnosti.

U crkvi Gospe Čatrnjske peta je postaja tradicionalnog Križnog puta Prominom, te se ovome velikom vjerskom događaju priključio i Vokalni ansambl KUD-a „Klek“ obogativši prominsku pasionsku baštinu korizmenim napjevima iz cijele Hrvatske.

Mnogobrojni posjetitelji bili su oduševljeni nastupom, duboko u sebi proživljavajući stare korizmene napjeve, koje je s velikom vjerom hrvatski čovjek stvarao, ali i sačuvao za buduće generacije.