OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Rezultati fotografskog natječaja "Čarolija proljeća - prirodna i kulturna baština Općine Promina"

. Objavljeno u Novosti

Općina Promina organizirala je fotografski natječaj „Čarolija proljeća - prirodna i kulturna baština Općine Promina“. Ideja natječaja bila je fotografijom ovjekovječiti atraktivne prizore prirodne i kulturne baštine te potaknuti i uključiti profesionalne fotografe, fotografe amatere i sve zaljubljenike u fotografiju i prominske ljepote u kreativan prikaz turističke ponude Općine Promina.

Povjerenstvo za odabir najboljih fotografija u sastavu: Antonia Tomić, viša kustosica Gradskog muzeja Drniš, Joško Zaninović, dipl. arheolog, voditelj arheološke zbirke Burnum u Eko kampusu Puljane, Ivan Mihaljević, profesionalni fotograf i videoumjetnik, te Jelena Lojić Pokrovac, viša savjetnica za društvene djelatnosti i turizam Općine Promina, imalo je uistinu zahtjevan zadatak - odabrati najbolje među 370 pristiglih fotografija od tridesetak autora! Svaki pristigli rad analizirali su zasebno, vodeći pritom računa o ideji, kompoziciji, kreativnosti, originalnosti, tehničkoj kvaliteti i kvaliteti prikaza zadanih tema te u konačnici vijećanjem izabrali 6 najuspješnijih fotografija u dvije kategorije: Prirodna baština Općine Promina i Kulturna baština Općine Promina:

Prirodna baština Općine Promina

  1. Tješimir Marić, Tri 'rasta
  2. Diana Bilušič, Bilušića buk
  3. Marin Tironi, Ljubotić, Krava

 

Kulturna baština Općine Promina

  1. Goran Matijas, Burnum i komet Neowise
  2. Ivica Šimić, Prominke s Kijevljankom
  3. Branka Bilandžija, Detalj s Prominskih igara – utrka bicikala

 

Čestitamo svima nagrađenima! Pristiglo je mnogo fotografija na kojima su zabilježeni zanimljivi prizori, motivi karakteristični za prominski kraj, znamenitosti i crtice iz života. Kako bi se i nenagrađene fotografije prezentirale javnosti pripremamo virtualnu izložbu Čarolija proljeća – prirodna i kulturna baština Općine Promina koja će biti postavljena na mrežnim stranicama Općine Promina.

Ovim putem želimo se zahvaliti vanjskim članovima povjerenstva, a posebna zahvala upućena je svima vama koji ste svojom kreativnošću, željom i trudom doprinijeli ovom projektu, iskazani interes poticaj nam je za nastavak i realizaciju novih projekata!

Općina Promina