OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

Od 01. siječnja 2020. godine Općina Promina ukida prirez porezu na dohodak

. Objavljeno u Novosti

Od 01. siječnja 2020. godine Općina Promina ukida prirez porezu na dohodak, koji je do sada iznosio 5%.

Nakon povećanih izdvajanja za novorođenu djecu, jednokratnih potpora za učenike i studente, potpora za sklapanje braka, sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola, pa i novih mjera subvencionirane prodaje zemljišta mladim obiteljima, ukidanje prireza je još jedna u nizu mjera poticanja demografske obnove i povratka obitelji i mladih u Prominu.

Do sad uvedene mjere pronatalitetne i obiteljske politike polako pokazuju svoje pozitivne učinke, pa je tako Općina Promina jedan od svijetlih primjera u Dalmatinskom zaleđu te u posljednjih 7 godina bilježi pozitivne migracijske trendove, s većim brojem doseljenih u odnosu na broj iseljenog stanovništva.

Ovom mjerom direktno rastu primanja lokalnog stanovništva, a time i kvaliteta života Prominaca kontinuirano raste.

Na sve mjere obiteljsko – socijalne politike Općina Promina posljednjih godina ulaže preko 550.000 kuna godišnje, a u narednim godinama plan je da taj iznos dodatno raste, sukladno proračunskim mogućnostima.

Uz predviđeni rast prihoda proračuna, već imamo pripremljen sveobuhvatan paket mjera koje će dodatno rasteretiti budžet prominskih obitelji i pružiti dodatni razlog za ostanak na prominskom tlu.