OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

U Oklaju održana prezentacija postupka katastarske izmjere

. Objavljeno u Novosti

Dana 21. lipnja 2019. godine u Općini Promina zabilježen je velik interes povodom prezentiranja postupka katastarske izmjere koju je predstavio predstavnik Državne geodetske uprave Mladen Pandža dipl.ing.geod. Cilj prezentacije bio je sređivanje nekretnina na području Općine Promina i to počevši od katastarske općine Suknovci. Okupljeni su upoznati s postupkom katastarske izmjere, obvezama i pravima.

Sređene, usklađene i istinite zemljišne evidencije od nemjerljivog su značaja za gospodarski i društveni razvoj, kako jedinica lokalne samouprave, tako i države i društva u cjelini. Katastarska izmjera je od struke, naručitelja i korisnika prihvaćena kao najvjerodostojnija metoda sređivanja zemljišnih evidencija stoga nam je iznimno drago što su isto prepoznali stanovnici općine Promina.

Za daljnju proceduru zadužena je Državna geodetska uprava, a Općina Promina za svu potrebnu podršku stoji na raspolaganju.