OPĆINA PROMINA, Put kroz Oklaj 144, 22303 Oklaj, tel: (022) 881 018, fax: (022) 310 392, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Digitalna pristupačnost

„Žene radeći pomažu - faza III"

. Objavljeno u Javni pozivi

Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u postupku odabira projekata u okviru otvorenog (trajnog) poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi prevencija institucionalizacije“ dana 8. veljače 2024. godine donijelo je Odluku o financiranju projekta SF.3.4.11.01.0230 „Žene radeći pomažu – faza III“ koji će se provoditi na području Općine Promina u iznosu od 336.000,00 €.

Projektom je predviđeno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Kroz pružanje usluge potpore i podrške osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina), kroz pomoć u obavljanju kućanskih poslova, organiziranje prehrane, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih poslova, uz isporuku paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, pridonosi se njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Aktivnost pružanja usluge i potpore provodit će se na području 11 naselja Općine Promina kroz 36 mjeseci. Projektom „Žene radeći pomažu – faza III“ predviđeno je uključivanje oko 45 korisnika, putem objave javnog poziva na www.promina.hr i www.radiodrnis.hr te objavom poziva na Radio Drnišu.

U tom smislu, potrebno je da sve zainteresirane osobe iz ciljnih skupina iskažu interes kako bi Općina Promina mogla definirati broj korisnika te provjeriti da li osobe koje su iskazale interes ispunjavanju uvjete koje projekt propisuje.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA STARIJIM OSOBAMA I OSOBAMA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU ZA KORIŠTENJE USLUGE POTPORE I PODRŠKE U KUĆANSTVU 239 KB
2. OBRAZAC ZA PRIJAVU 267 KB
3. IZJAVA O ČLANOVIMA ZAJEDNIČKOG KUĆANSTVA 131 KB